Пријава за стицање статуса самосталног уметника почев од трећег квартала 2018. године

Пријава за стицање статуса самосталног уметника
почев од трећег квартала 2018. године

Посредством Српског књижевног друштва можете да стекнете статус самосталног уметника ако делујете у области књижевности, без обзира да ли сте члан СКД-а или нисте.

Пријаве за стицање статуса самосталног уметника почев од трећег квартала (1. јула 2018. године) примамо закључно са 8. јуном ове године. Приспеле пријаве ће размотрити наша надлежна комисија и испитати да ли испуњавају критерујем за стицање статуса.

У основи, сатус самосталног уметника обезбеђује вама (и члановима ваше породице) право на здравствено и пензијско-инвалидско осигурање ако их не остварујете по неком другом основу, а на основу доприноса које уплаћује локална самоуправа.

Да бисте се пријавили на конкурс потребно је да доставите следећу документацију:

1. Захтев за стицање статуса самосталног/е уметника/це (образац можете преузети овде или у канцеларији СКД-а.
2. Објављене књиге
3. Копије објављених радова
4. Биографија и детаљна библиографија
5. Изводи из критике (опционо)
6. Видео и аудио документација (опционо)

Наведену документацију можете доставити штампано на адресу Српско књижевно друштво, Француска 7 или на мејл: srpskoknjizevno@gmail.com

Ближе критеријуме за стицање статуса самосталног уметника као и о самом статусу можете наћи у Правилнику о условима за стицање статуса који можете преузети овде.

Са поступком стицања статуса самосталног уметника се можете упознати у документу: Упитство за стицање статуса СУ (преузети овде).

За додатне информације можете се обратити на наведену мејл адресу или на телефон 011/262 8892.

Конкурс за самосталце

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Dejan Simonovic