Борислав Радосављевић

Борислав Радосављевић

http://borad.tk

Борислав Радосављевић је рођен 19. новембра 1937. године у Србији, у селу Јовцу, на средокраћи између Ћуприје и Јагодине. Основну школу завршио је у родном селу, гимназију у Ћуприји. Фебруара 1962. дипломирао је на Филолошком факултету у Београду, на групи за светску књижевност.
Радио је као новинар у листу Каблови (Индустрија каблова Светозарево), потом и као главни и одговорни уредник тога листа, од 1963. до краја 1969. Потом прелази у лист Нови пут, који је у то време покривао шест поморавских општина: Јагодину (тада: Светозарево), Ћуприју, Параћин. Свилајнац, Деспотовац и Рековац. Ту је радио све до пензионисања 2001. године обављајући разне дужности. Био је уредник рубрике, заменик главног уредника листа, главни и одговорни уредник листа, шеф пропаганде, директор Радио-новинске установе.
Био је дописник листова Младост, Политика експрес, Политика, извештавао за Радио и Телевизију Београд. После пензионисања радио је три године као телевизијски коментатор.
По истеку мандата главног и одговорног уредника листа Нови пут активно је учествовао у политичким збивањима. Био је председник ДЕПОС-а у Јагодини, потом председник Општинског одбора СПО у Јагодини, одборник у општини и председник одборничког клуба владајуће коалиције 1998. године, када је коалиција демократских снага освојила власт у овој општини.

Библиографија

Време кад смо женили Павла (роман), 1971.
Доња мала (роман), 1981.
Раногрешници (роман), 1989.
Српски белег (приче), 1991.
Анђелко & другови (роман), 1993.
Ериксонови далеко (роман), 1997.
Злочин власти (чланци и полемике), 1997.
Трагање за вођом (оглед из историје разума), 2002.
Славолук (роман), 2005.
Моћ да се каже (дневник писца 1969 – 2000), 2008.
Из књижевне провинције (прикази, рецензије, беседе), 2008.
Белешке о веселишту (позоришне критике), 2008.
Кавкаски заробљеник (превод Пушкинове поеме), 2008.
Удворица (роман), 2015.
Да ли је Србија шугава (ТВ коментари), 2016.

(Све доступно на сајту http://borad.tk)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail