Дејан Симоновић: СОТОНА У СОЛИТЕРУ

Видео…

Нове књиге: Дејан Симоновић: СОТОНА У СОЛИТЕРУ

Уторак, 4. октобар у 19 сати

Српско књижевно друштво, Француска 7

Разговарају:

Дејан Симоновић

Мирјана Митровић

Да ли ме је ико поштедео недоумице и тескобе?Ништа лакше него рећи не брини. И ништа теже него учинити бригу излишном. Разлога за бригу је увек на претек.

Наслов новог романа Дејана Симоновића могао би да завара читаоца, јер оно што у овом тренутку изгледа као фантастични елеменат приче, већ у следећем лако може постати хипрерреализам. Управо око те пропустљиве границе плете се у основи сатирична прича о нашем књижевном амбијенту, иза које се указују невеселе перспективе целокупне културе у ономе што савремени свет убрзано постаје.

Дејан Симоновић, рођен у Врању 1960, искусан је приповедач који је пажњу скренуо већ првим романом Кројач из Улма, за којим су дошли Неодољива драж позива, Заклон, Приказа, Беспосличари, и збирке прича Растројства и Беспосличари. Приче су му заступљене у више антологија. Аутор је извођених и награђених радио драма.

Био је уредник у Књижевној речи и Књижевном магазину, као и ураедник Трибинског програма Српског књижевног друштва. Секретар је Српског књижевног друштва.

 

Dejan Simonovic