Драган Станишић: ВАТРЕ ЛУТАЛИЦЕ и ОРКЕСТАР НА MILKY WAY БУЛЕВАРУ

Проза и поезија: 

Драган Станишић: ВАТРЕ ЛУТАЛИЦЕ и ОРКЕСТАР НА MILKY WAY БУЛЕВАРУ

Уторак, 29. новембар у 19 сати

Српско књижевно друштво, Француска 7

Учествују:

 Јованка Јелић

Драган Станишић

Илија Гранде

Уређује и води: Мирјана Митровић

Сад позор! Медени месец у светлећој кули што плови Бановим брдом! Пажња, пажња, крећемо!

Путеност као отпор владајућем матријализму и урбано које није лишено поетског подупиру ток романа Ватре луталице, објављеног ове године у издању Београдске издавачко-књижевне задруге. Драган Стнишић вешто води причу базирану на љубавном троуглу, у коме се изоштрава слика „новог штеловања мушко-женских односа“, како је то формулисала рецензентиња Јованка Јелић.

Осим о прози Драгана Станишића, на трибини ће се говорити и о његовој песнуичкој књизи Оркестар на Milky Way булевару, дефинисаној као рокенрол поема. Овде Станишић води дијалог са рокенрол иконама какве су Џон Ленон, Џим Морисон, Џенис Џоплин…

Драган Станишић рођен је у Београду, где је завршио Правни факултет и последипломске студије театрологије на ФДУ. Поред романа Ватре луталице, објавио је роман Киша пада на Портобело и роман хронику Поља јагода, као и књиге прича Мекани часовници и Пароброд у житу, за коју је добио награду часописа Прича за 2019. Написао је и више драма од којих су неке извођене, а неке објављиване у часописима.

 

Dejan Simonovic