Небојша Милосављевић: БИЗНИС ЈЕ НАЈБОЉИ ПОСАО

Представљамо:

БИЗНИС ЈЕ НАЈБОЉИ ПОСАО

Небојша Милосављевић

Петак, 12. април у 20 часова

Српско књижевно друштво, Француска 7

 

О књизи говоре:

 

Љубодраг Стојадиновић,

Милорад Милинковић,

Наташа Анђелковић,

Небојша Милосављевић

Уређује и води: Мирјана Митровић

Шта се дешава када богати, инострани инвеститор српског порекла крене да купује пропале фабрике по Србији уз државне субвенције?

Док је у претходним књигама Небојша Милосављећ приказивао живот наших људи у емиграцији, у новом роману он посматра посттранзициону Србију очима емигранта-повратника. Бизнис је најбољи посао, тако постаје књига која је забавно и духовито сведочанство нашег времена и наших прилика, али и озбиљна проза која је у стању да продре до најдубљих и најосетљивијих људских осећања и порива.

Небојша Милосављевић рођен је 1962. у Крушевцу. Дипломирао на Факултету политичких наука у Београду. Од 1995. до 2012. живи у Канади, где ради као новинар и уредник у више српских медија. Покреће и свој месечни магазин “Чиоде”. Тада је објавио  књиге кратких прича “Чиоде” и “Ух, Канада”. По повратку у Србију објавио је збирку прича “Зашто волим Канаду” (Плато, 2012.) и романе “Свети Никола у Торонту” (Плато, 2013) и “Бизнис је најбољи посао” (Плато, 2018). Члан је Српског књижевног друштва и Независног удружења новинара.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Dejan Simonovic