Ненад Глишић представља СКЦ Крагујевац

Циклус: Трибина о трибини

Ненад Глишић представља СКЦ Крагујевац

Аудио…

Француска 7, Београд

уторак 23. април 2024. у 19 сати

Разговарају

Ненад Глишић, уредник књижевног и говорног програма СКЦ Крагујевац

и Надежда Пурић Јовановић, водитељка трибине

Студентски културни центар Крагујевац основан је 1984. године. Кроз своје програме и активности ‒ књижевне, ликовне, филмске, музичке и позоришне ‒ публици представља савремене тенденције свих видова уметничког стваралаштва, а кроз своје књижевно и музичко издаваштво, СКЦ подстиче и подржава креативне младе ствараоце из Крагујевца и региона и помаже њихову промоцију и афирмацију. Своју едукативну функцију остварује и кроз бројне радионице и предавања.

Књижевним програмом и издавачком делатношћу СКЦ остварује сарадњу са познатим именима савремене књижевне сцене, али и отвара простор за представљање књижевних остварења још увек неафирмисаних аутора. Организују се књижевне вечери и говорне трибинe сa циљем представљања актуелних књижевних дела, књижевних и научних часописа. У оквиру издавачке делатности Установе, поред бројних издања, издваја се најнаграђиванија едиција Првенац, започета 2002.године као прилика за талентоване младе ауторе из читавог региона да објаве своје прве књижевне радове.

Ненад Глишић рођен 1972. године у Крагујевцу. Песник, прозаиста, перформер и експериментатор. Објавио 15 књига. Уређује књижевни и трибински програм у СКЦ Крагујевац. Члан колектива „Гиле и минидаде“, „Црвена поезија“ и „Радио пракса“.

Dejan Simonovic